21 Temmuz 2009

Uyku

Biz bebeklerin dünyaya geldikten sonra uykuyla ilgili öğrenmesi gereken 3 önemli konu var:
  1. Gece/Gündüz farkını öğrenip uzun gece uykularına yatmak
  2. Kendi odamızda yalnız uyumaya alışmak
  3. Kendi kendimize uykuya dalmak

İlk iki madde benim için sorun olmadı. Gece/Gündüz farkıyla ilgili ailemi hiç üzmedim. Geceleri uzun uyudum, gündüzleri kestirdim. 11 haftalıktan beri de kendi odamda uyuyorum.

Artık 4 aylık olduğuma göre benim için en zor olacak 3.maddeyi de halletmenin zamanı geldi. Benim gece uykularım babamın eve gelmesiyle başlıyor. Bazen annem yıkıyor beni, bazen babamı bekliyoruz. Yıkanıp meme emdikten sonra babama sarılıp birlikte evin içinde geziyoruz. Babam bana uyku şarkımı söylerken bir de bakıyor uyuyakalmışım. Beni sessizce yatağıma bırakıp gidiyor.

Her geçen gün ağırlaştığım için annemin de babamın da belinde ağrılar başladı. Sarmaş dolaş uykuya dalmak hepimiz için de zevkli fakat kendi kendime uykuya dalmayı da bir an önce öğrenmem gerekiyor. Dün gece babam beni anneme havale etti. Annemde babama ek olarak sırt deformasyonu yaratan bir aktivite daha var: Emzirmek. Annem bu konuda çoktan alarm verdiği için beni fazla gezdiremedi ve yatağıma bırakarak uyku şarkımı söylemeye başladı. Banyomu yapmışım, mayışmışım, karnımı da doyurmuşum... Şarkımı dinlerken uyuyakaldım. Bu gelişme üzerine annem çok umutlandı, sadece biraz kararlı olmaları ve beni her gece yatağıma bırakmaları gerekiyor. Yalnız babam çok yufka yürekli :) Bütün gün beni özlediği için eve gelince kucağına alıp bırakmak istemiyor haliyle. "Ben kızımı böyle uyuturum." diyor.

Bakalım bu konuda nasıl gelişmeler kaydedeceğim?PS: Bizimkiler "Ağlatma" yönteminini desteklemiyor. Yumuşak bir şekilde bana uykuya dalmayı öğretmek istiyorlar.

1 yorum: