06 Eylül 2009

Ela Süper Bodrum'dan bildiriyor

Dün başlayan Bodrum tatilimin ayrıntılarını ilk günün yorgunluğu yüzünden erkenden yattığım için yazamadım. Şimdi bilgisayarın başına oturdum, uykuya dalmadan önce yazayım ki, benden haber bekleyenleri bir gün daha sayfamdan eli boş göndermemiş olayım. :)

İzmir'e olduğu gibi Bodrum'a uçuşum da sorunsuzdu. Otele gelip eşyaları odaya bıraktığımız gibi sahile indik. Doruk&Funda&Ertan bizi bekliyorlardı. Buraya bizden önce gelip 1 hafta kalmışlar. Güzel bir sürpriz oldu bize. Doruk artık kendi başına takılıyor, benim gibi değil. Bütün gün güneşte oynadığından iyice yanmış, ben yanında peynir gibi kaldım. İlk tatilim olduğu için güneşin altında onun kadar çok zaman geçiremem ama ben de biraz bronzlaşmayı umuyorum. Gider gitmez denizle tanıştım. Çok değişik geldi. Kocaman bir küvette yüzer gibi, biraz da soğuk. Herkes yüzüp eğlenirken biz annemle minik adımlarla belimize kadar girdik. Annemin karnından hatırladığım boşluk hissi oluştu bende. Kendimi suya hemen bırakamadım. Sekizimiz birden denizde olunca bu anı görüntüleyemedik, iyi de oldu. Ekşi suratlı fotoğrafları ne yapacaktım ki?

Denize girerken Huggies'in mayo bezini giydim. En küçük boyu 7-12 kg. arası bebekler için. Ben henüz 7 kg. olmadığımdan sanırım, biraz sızdırdı. Annemin kucağında gözlemeciye gitmiştim, gözlemecide otururken annem yüzmüş kadar ıslaktı! :)

Akşam üzeri duş alıp giyinmek üzere odaya geldik. Babamın duş almasını beklerken annem yatağa havlu atıp beni üzerine koydu. Çıplak olarak... Bilin bakalım ne yaptım? :)

Tesis umduğumuzdan küçük geldi ama olsun. Voyage Torba küçük, sevimli bir yer. Temiz, personeli ilgili. Kalanların üçte ikisi bebekli. Herkes sözleşip de bebekle gelmiş sanki. Gece restoranlara giderken yürüdüğümüz yollar Bağdat Caddesi gibi. Yanyana 2-3 bebek arabası çarpışmadan geçmeye çalışıyor. Bir sürü mama sandalyesi var. Hem de Ikea'nın değil, Chicco'nun. Tepsileri sürekli steril ediliyor. Yere birşey döküldüğü anda siliniyor. Açıkbüfede bebek yemekleri için de bir bölüm hazırlamışlar. Biberon ısıtıcı, sterilizatör, mikrodalga, bebe bisküvisi, hemen hemen herşey var. Bir tek devam sütü yok, onu da biz gelirken yanımızda getirmiştik. Tesiste biz minikler için herşey düşünülmüş. Her yerde bebek arabaları için eğimli bölümler var. Benim için odaya park yatak koymuşlar, geceleri evimizdeki gibi annemlerden ayrı uyuyorum. Çok rahat ettiğimizi söyleyebilirim. Bebekli tatil için ideal bir yer.

İlk gece hepimiz yorgun olduğumuzdan erkenden yattık. Sabah Yelda ve Tibet'le kahvaltıda buluşup 10 gibi deniz kenarına indik. Denizle ikinci randevum vardı. Babaannem ve dedemin aldığı simiti babam ve Tibet birlikte şişirdiler, simit hazır olduğunda ikisinin de tipi bir garipti. Nedenini çözemedim. Yine herkes denize girdi, biz annemle minik adımlarla ilerledik. Sonra annem beni simite oturttu. Boşluk hissini daha bir güçlü hissettim bu sefer. Çünkü kimsenin kucağında değildim, annemin parmaklarını sıkı sıkı tuttum. Sonra bu durum hoşuma gitmeye başladı. Bir de suyun tadı çok güzeldi. Ellerimi, simitimi, annemin ellerini, ne bulduysam yaladım. Tuz çok hoşuma gitti. Daha önce hiç denemediğim, harika bir lezzet! Tuzu babam çok sever, sanırım ona çektim. Simitimin gölgeliği var ama olsun, ilk günden kavrulmayalım diye çıktık sudan. Güneş en tepedeyken gölgede oturdum, kitabımı okudum. Herkes sırayla benimle ilgilendiğinden keyfim yerindeydi. Öğleden sonra tekrar yüzdük. Bu sefer otelde kalanların kullanıp diğerlerinin kullanması için bıraktığı simitlerden birini kullandım. Bu da çok rahattı.Rüzgar çıkıp güneş hafiften kaçmaya başlayınca havuza gittik. Ben girmedim ama babam girdi. Babam havuzu daha çok sevmesine rağmen ilk defa bu tatilde zamanın çoğunu deniz kenarında geçiriyor. Ben de böylece klor kokusu soluyacağıma iyot kokusunu çekiyorum içime.Havuz kenarında da neşem yerindeydi. Bodrum bana yaradı, bir enerji bir enerji!! Gündüzleri doğru düzgün uyumamama rağmen zıpkın gibiyim valla! 4 kişi bana zor yetiyor. Havuza gittiğimizde Huggies'i atıp bikinimi giydim. Böylesi de çok rahatmış. Biraz göbeğim olmasına rağmen galiba güzel bir vücudum var. Çevreden aldığım tepkilerden bu sonucu çıkardım. Bu bikinimden iki tane var. Annem ve Çağan pişti olmuşlar. :)

Güneş iyice zayıflayıp rüzgar üşütmeye başlayınca odamıza geçtik. Duşumu aldım, gece sütümü içtim ve bütün günün yorgunluğunu çıkarmak için 8'de uykuya daldım.

2 yorum:

  1. elacım iyi tatiller, denizin tadını çıkar, anneciğini de çok yorma, o da dinlensin biraz :)

    YanıtlaSil
  2. şekerim hepinize iyi tatiller.

    oradaki suyu tadını çıkarın, burada sular insanı canından bezdiriyor.

    YanıtlaSil