04 Aralık 2009

Bu ürünü alın derim

Öniz'in anneme hamileyken bahsettiği ve çok işe yarıyormuş dediği bir ürün vardı: Beaba Babycook. Bu ürün Joker'de satılıyor, fiyatı da 239 TL.

Sonra "Dur dur onu alma aynısını Arçelik-Beko yapmış, hem de daha ucuza!" dedi. Ben annemin karnında olduğum için hepsini duydum, oradan biliyorum.

Gel zaman git zaman anne sütüyle beslenmeyi ek gıdalarla desteklemem gerektiğinde ürün hayatımıza girdi. Annem Arçelik olanını aldığında kutunun altına baktığında bir de ne görsün? Beaba logosu! Herhalde Beaba'nın üreticisi Arçelik... Ürünlere baktığınızda görürsünüz, neredeyse birebir aynılar:Besinleri buharda pişiriyor, püre haline getiriyor, ısıtıyor ve buz çözüyor. Daha ne yapsın?

Geçen gün annem bana patates ve havuç püresi yaptı. 15 dk.da buharda pişirdi, doğradı. İçine biraz et suyu biraz da zeytinyağı ekledi. Mmmmm nefisti, bayıla bayıla yedim.

REVIZYON: Biz bu ürünü aldığımızda piyasada "BPA Free" olan bir alternatif yoktu. Ama artık var. Avent'in aynı işi gören ürününe buradan göz atabilirsiniz. Bugün alacak olsak biz bunu tercih ederdik. BPA'siz ürün kullanmanın önemi hakkındaki yazım ise burada.

4 yorum:

  1. Merhaba,
    Ben bugün Joker'den Beaba Babycook siparişi verdim, eve geldim, bunu gördüm, şimdi iade edip Arçelik alayım hemen diyorum. Siz memnun kaldınız, hiç arıza yaptı mı hala kullanıyor musunuz? Beaba'nın farklı bir özelliği mi var ki bu kadar fiyat farkı var?
    Sevgiler,güzel kızınıza öpücükler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arcelik bu urunu artik uretmiyor sanirim. Benim ikizlerimle birlikte 4 cift ikiz besledi bu makine :) ben de sonra baskalarina verdim. Elden ele dolasiyor ve memnun olmayan kimse de gormedim.

      Sil
  2. Merhaba, ben de Beaba alacaktım ama e-bebekte ürünü bu fiyata görünce inanamadım. Beko bizim ajansın müşterisi. Müşteri temsilcisi arkadasım bebek ürünleri pazarından çekileceği için bu fiyata elindeki stokları bitirdiklerini söyledi ve hemen al kaçırma dedi. Alınca bir de ne göreyim, kutunun altında BEABA yazıyor!!! Sanırım Arcelik-Beko uretiyor BEABA'yi da. Kullandığım üründen çok memnunum ama digerini bizzat denemedigim için kiyaslama yapamam.

    YanıtlaSil
  3. Her gün kullanıyorum, hiç arıza yapmadı. Buharın bir kısmı su haline gelip alttan akıyor ama sorun değil. Kullanma kılavuzunda da yazıyor zaten. Kimisine tencerede haslamak daha kolay geliyor, bense buharda pismesini daha sağlıklı buluyorum. Ela ispanak, kereviz, havuç, pancar ne buluyorsa yiyor. Etini bile bunda haşlıyorum. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil