27 Aralık 2009

Yılbaşı arifesinde herkes sokakta

Bilin bakalım bugün ne yaptık?! Eveettt! Sonunda oto koltuğumu aldık! Neslihan&Tunca bu tür ürünlerin Haşim İşcan Pasajı'nda daha ucuz olduğunu kafamıza işleyip durdular. Biz de gidip bir bakalım dedik. Römer'in Duo Plus modelinde karar kılmıştık. Her yerde 999 TL olan koltuğu 850 TL'ye aldık. Hayalimizdeki indirim olmadı ama bu kadar yol gitmişken elimiz boş dönmek istemedik. Herşeyim pembe olduğu için oto koltuğunda farklı bir açılım yapmak istedim ve siyah aldım. Arabamızın içi de siyah olduğundan çok yakıştı. Biraz da müstakbel erkek kardeşimi ve aile bütçemizi düşündüm diyebilirim. Herşeyi sıfırdan almak zorunda kalacaklar, bari oto koltuğundan tasarruf etsinler... Alışverişe giderken doğal olarak arabada eski koltuğum takılıydı. Yenisini de takınca iki koltuk oldu. Annem arkada iki koltuk arasında sıkışmaktan pek hoşlanmadı. Ben bu koltuğu 5 yaşıma kadar kullanacağım, e kardeşim de gelince arabanın arkası iyice sıkışık olacak gibi.

Yılbaşı hediyelerimde eksiklerim olduğundan bahsetmiştim. Bugün bunları tamamlayabilmek için son şansımdı. Bu yüzden İstinye Park diye tutturdum. Bütün İstanbul İstinye Park'a gittiğinden oraya ulaşmamız 1 saatimizi aldı. Babacığım vazgeçeyim diye gözümün içine baktı ama hiiiç oralı olmadım. Çoğunu hallettim, bir tek annemin ve babamın hediyeleri kaldı ama onlar yanımdayken alamadım.

İstinye Park'ta Audi standının önünden geçerken yine dibimiz düştü. Hatchback arabaya sığamadığımız düşüncesi kafamın içinde dönüp dururken Q serisi beni şarhoş etti ve uyuyakaldım. Bu arada standartlarımızı Q7'den Q5'e düşürdük. 60.000€ gibi bir fiyatı vardı. Annem "Diyelim ki silkindik ve bu parayı döktük, baban günde 40 km yaptığı için benzin parası bizi bozar Elacığım. Ayrıca bu güzelim cipi ben kapalı garajdan başka yere koymam, bu durumda evi de değiştirmemiz gerekir. Gel sen bu sevdadan vazgeç..." dedi. Demek ki şu hayatta her istediğimizi elde edemiyormuşuz...

Annemler Gap'teyken babamla Rainforest'ın timsahına bakmaya gittik. Herhalde bugüne kadar gördüğüm en büyük şeydi. Kocaman ağzını açıp açıp kapattı ama hiç korkmadım.İstinye Park dönüşü babaannemin annem için ayırttığı ayakkabıları almak üzere Kanyon'a gitmemiz gerekiyordu. Görevliler bizi içeriye almadı, çünkü otopark kilitlenmiş! Herkesin İstinye Park'a gittiğini düşünerek yanılmışım, toplum ikiye bölünmüş! "İstanbul'da bu ayakkabıdan kaç tane 35 numara kalmış olabilir ki?" paniğiyle hemen annem ve anneannemle arabadan atlayıp koşarak Camper'dan ayakkabıları alıp geldik. Böylece hediye köşemde bir kutu daha oldu. Annemin en çok istediği şeyi babaannem aldı, bana da "Başka ne olabilir?" diye düşünmek kaldı... Gitmediğim bir Astoria var, yarın oraya bakayım en iyisi.

1 yorum:

  1. Elacim oto koltugu secerken nelere dikkat etmeliyiz ? Burada farkli markalar var secim yapmakta zorlaniyoruz.fikir verirsen cok mutlu olacagim. Sevgiler Ece

    YanıtlaSil