17 Şubat 2010

Ispanak mı? Nam nam nam....

Bugün ilk defa ıspanak yedim. Öyle korktuğum gibi çıkmadı. Bir de annemi benim için yemek hazırlarken seyrediyorum. O karıştırışı, tadına bakıp "Nam nam nam Elacığım çok güzel olmuş maman!" demesi, kaseye döktükten sonra kaşığı yalayıp tencereyi sıyırması beni deli ediyor. Nasıl canım çekiyor anlatamam! Olduğum yerde zıplıyorum. Sonra koşarak salona geçip heyecan içinde mama sandalyeme oturuyorum. Annemin kaşığı doldurup bana uzatmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Bu kadar canım çekince önüme ne konsa iştahla yiyorum tabii... Daha önce de söylediğim gibi, annem bu reklam işini çok iyi biliyor. :)

Ispanak yemeği
200 gr. ıspanak
1 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı tereyağ ya da zeytinyağ
300 ml. sıcak su

Yağı eritip mısır ununu kavurun. Suyu ilave edin. Bu arada sürekli karıştırın ki topaklanmasın. (Topaklanırsa da canınızı sıkmayın blender'dan geçirince topaklar gidiyor.) 10 dk. kadar pişirin. Kıvamının koyulaştığını göreceksiniz. Ispanakları ekleyip biraz daha pişirin. Arada karıştırın ki dibi tutmasın. El brender'ından geçirip püre haline getirin. Afiyet olsun. :)

Yarın öğlen menüsünde balık varmış. Şimdiden sabırsızlanıyorum doğrusu...

Akşam üzeri annem kek yaptı. Tabii ben de seyrettim. Büyüyüp anneme yardım etmeyi o kadar çok istiyorum ki. Kimbilir ne kadar zevklidir anne-kız yemek yapmak?

2 yorum:

  1. afiyet olsun elacım :))
    ıspanağı sevmene sevindim, böylece temel reis gibi güçlü olabilirsin :))

    YanıtlaSil
  2. Annem hayat memat meselesi yaptı. Yemesem halim haraptı. :)

    YanıtlaSil