07 Nisan 2010

Her işin bir çaresi ve ustası var

Lavaboya ulaşamadığım için ellerimi yıkamak problem oluyordu. Annem beni kucağına alıp ellerimi yıkarken ayaklarımı da suya sokmaya çalışıyordum. Ağırlaştıkça kucakta el yıkamak daha da zorlaştı. Bu duruma bir çözüm bulmak gerekiyordu...Önizlere gittiğimizde annem bir tabure görmüş. (Tabii ki Öniz ve Gürhan lavaboya yetişebiliyorlar, onlar tamamen başka ihtiyaçlar için tabure almışlar. Ama insan anne olunca gördüğü herşeyi kendi ihtiyaçları doğrultusunda yorumluyor.) "Oldu bu iş Elacığım!" dedi, "Artık kucakta el yıkamak yok."

Ikea'ya gittiğimizde acı manzara ile karşılaştık. Tabure demonteydi! En azından tabureyi demonte satmayacaklarını düşünmüştük. Niyeyse?? Babam direkt "Ben yapmam!" dedi, "Mahir Deden gelsin, beraber yaparsınız!" Annem görevliye montajın zor olup olmadığını sordu. Ukala insan "Bizim ürünlerimizin hepsinin montajı çok kolaydır." demekle yetinirken içinden "Gerizekalı olmayan herkes yapabilir!" dedi gibi geldi bana. Herneyse, tabureyi yüklenip geldik.

Gece annem tabureye göz atmak istemiş, yapamazsa dedeme havale etmeyi düşünmüş. Bakmış ki ortada yapılamayacak birşey yok, tabure pat diye çıkmış ortaya! İşte lavabo, ben ve yeni Ikea Bekvam taburem:PS: Resme baktım da, hakikaten miniciğim yahu! :)

3 yorum: