21 Mayıs 2010

Beybi Zeynep ve ben

Bugün kuzenim Zeynep'le buluşmak üzere sözleşmiştik. Annelerimiz öğle uykumuzdan uyandıktan sonra babalarımızın gelişine kadar olan zamanı değerlendirmek için Akmerkez'e gidelim diye konuşmuşlar. Zeynep benden daha önce uyanmış, ben bugün 20 dk. uzattım uykumu. Uyanınca meyvemi yedim, giyindim ve çıktık. Dedem de destek kuvvet olarak bizimle geldi. Biri hamile, diğeri de her yeri ağrıyan iki annenin biz iki afacanla zor başedeceğini düşünmüş. İyi de etmiş, en süper dede benim dedem!Zeynep'le önce petshop'a uğrayıp yavru hayvanlara baktık. Hepsi o kadar sevimliydi ki...Yalnız kafeslerinde yazan fiyatlar aklımı başımdan aldı! En pahalısı 3.500€ ile Yorkshire Terrier yavrusuydu. Bu paraları gerçekten verenler var mı? Varsa da kafayı yemişler bence. Sokaklar ve barınaklar hayvan doluyken petshop'tan alanları anlayamıyorum. Hele heves edip aldıktan sonra bakamayacağını anlayıp sokağa atanlar yok mu? İşte en kötüsü onlar!

Son günlerde telaffuz edebildiğim bir kelimeyi yerinde kullanarak Zeynep'e "beybi" dedim. Sanki ben değilmişim gibi! :) Benden 3 ay büyük olabilir ama olsun, Zeynep de bir "beybi".

Daha sonra Joker'e geçip Zeynep'le oyuncaklara bindik, etrafta dolaşıp ürünleri inceledik, kaydıraktan kaydık, basket attık... Seda daha önce Zeynep'i yarım saatliğine Joker'deki oyun alanına bırakmış. Anneme "Kızları bırakıp kahve içelim mi?" diye sordu. Dedem başımızda olacağı için annem kabul etti. Üçümüz oyun odasına girdik, anneler el sallayıp gittiler. İçerde ablalar da vardı ama ne yalan söyleyeyim dedem bizimle daha çok ilgilendi. Belki de dedem gibi birini bulunca sermiş olabilirler, bilemiyorum...Bir süre sona Zeynep annesini özledi, ablalar Seda'yı arayıp çağırdılar. Annemler o sırada Remzi'de kitap bakıyorlarmış, gelip bizi aldılar ve birlikte Remzi'ye geri döndük. Annem kitap seçmekteki başarısını değil bitirmek okumaya başlamakta gösterebilse çok iyi olacak. Ne zaman eline kitap alsa bakıyorum uyuyakalmış! Sanırım biraz yoruyorum annemi...

Bu arada annem ve Seda birbirlerine okudukları kitaplardan bahsederken annem lafı Montessori'ye getirmiş. Seda da bu kadar çok okumasına rağmen Montessori'yi daha önce nasıl duymadığına hayret etmiş. Aslında kitap önerilerimize ayrı bir post'ta yer verecektik ama yeri gelmişken yazalım. "Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir?" ile Montessori felsefesi hakkında temel bilgileri edinebilir, harika olurlar mı bilmiyorum ama özgüvenli, kendine yetebilen ve bağımsız çocukları nasıl yetiştireceğinizi öğrenebilirsiniz.Aslında Montessori felsefesi küçük çocuğu olanlar arasında oldukça populer. Bu nedenle özellikle yer ayırıp detayına girmeye gerek olmadığını düşünmüştüm. Ama Seda bilmiyorsa, bilmeyen daha çoook kişi olabilir diye düşünerek arada Montessori'den de bahsetmeye karar verdim. Bekleyin... ;)

1 yorum: