09 Ağustos 2010

Bayrak teslimi

Çok özledim ama hiç belli etmedim...

Babaannem ve dedem benimle çok güzel ilgilendiler. Mümkün olduğunca "anne" ve "baba" demedim ki aklım onlarda zannetmesinler. Bir de anneme söz vermiştim sorun çıkarmayacağıma ve üzmeyeceğime... "Sayılı gün çabuk geçer, ben eğlenceme bakayım." dedim ve bizimkiler gelene kadar babaannem ve dedemle olmanın keyfini çıkardım.

"Torun" olduğunuz zaman her şeyi isteme ve yaptırma hakkınız var. "Gak" deyince süt, "Guk" deyince yemek. Sabah-akşam dedemle dışarı çıktık. Hep kucak istedim ve babaannem beni hep kucağına aldı. Uzun lafın kısası bu hafta bol bol naz yaptım, sonuna kadar şımardım. "Çocuk" olduğunuz zaman anne babanızın sözünden çıkamıyorsunuz, nazınız bir yere kadar geçiyor...

Kendi adıma konuşmak gerekirse güzel vakit geçirdim. Bizimkiler de Fransa sahillerinden mutlu döndüler. Dün gece ben uyurken gelmişler, hiç duymadım. Sabah uyandığımda karşımda babamı gördüm, beni alıp odalarına götürdüğünde ise annemi. O kadar mutlu oldum ki, bir anneme baktım bir babama. Biraz öpüşüp koklaştıktan sonra kahvaltıya geçtik. Babaannem pazar sabahı nöbeti dedeme bırakıp Amerika'ya gitmişti, dedem de bu sabah bayrağı bizimkilere teslim etti.

Bugün hiç dışarı çıkmadım, çıkmayı istemedim de... Annemle aşk yaşadım. "Anne" dedim sürekli, cevap olarak "Annemm" gelince çok mutlu oldum. Öğlen uyandığımda yine "Anne" diye seslendim, annem kapıdan girince çok sevindim. Bol bol sarıldım anneme. Akşam babam gelince bu sefer "Babba" dedim, cevap olarak "Babamm" gelince dünyalar benim oldu. Bir "Anne" dedim, bir "Babba". Bir annemi öptüm, bir babamı. İkisine aynı anda sarılıp birinin kucağından diğerine atladım.

Bizimkilerin kaçamakları herkese yarıyor aslında. Onlar biraz olsun "görev insanı" olmayı bırakıp gönüllerince yaşıyorlar. Ben de beni çok seven aile büyüklerimle birlikte vakit geçiriyorum. Herkes halinden memnun... Fakat bu sefer daha gider gitmez özlemişler beni. Babam "Tamam artık bir daha Elasız bir yere gitmek yok!" demiş. Ne kadar ciddi olduklarını hep birlikte göreceğiz! :)

2 yorum: