02 Eylül 2010

2010 Sonbahar-Kış bebek modası

Modayı takip etmeyip kendime yakışanı giysem de her sezon öne çıkan birkaç parça oluyor ve tabii ki ben de onları alıyorum. Bebeklerin işi zor çünkü yeni gelen mevsim için mutlaka alışveriş yapmak zorundalar. Büyüklerin önceki sezondan gardıropları dolu oluyor, sezon başında gidip yeni parçalar alabilecekleri gibi sezon boyunca birer ikişer kıyafet alsalar da olur... Ama biz bebeklerinki ihtiyaç ve ihtiyaçlar beklemezzzz!

Annem bazen indirimden bir sonraki yaz ya da kış mevsimi için giyebileceğim birkaç parça kıyafeti stoklamış oluyor. Böylece yeni mevsim geldiğinde hazırlıklı oluyorum. Tabii bunda
bedenimi az çok tahmin edebiliyor olmasının da etkisi var. Bu konuda sürprizli değilim. 12-18 aylıkken bedeni 12-18 ay olan kıyafetler bana tam oluyor. Eğer dökümlü olsun istersek bir beden büyük alıyoruz.

Peki yaklaşan sonbahar-kış sezonunda neler moda? Sizin için araştırdım! :) Beni tanıyanlar bilir; en çok Zara'dan ve Gap'ten alışveriş yapıyorum. Bu nedenle öncelikle bu iki markaya yoğunlaşıp daha sonra yelpazeyi genişleteceğim.

GAP her sezon birkaç koleksiyon hazırlıyor. Sezon ortasında yeni koleksiyonu geldiğinde öncekileri indirime sokuyor. İlkbahar-Yaz sezonu başında da böyle yapıp 4 parça üzeri alışverişlerde %40 indirim uygulamıştı-ben, annem ve babaannem şuurumuzu kaybederek alışveriş yapmıştık.

Bu sezonun koleksiyonları arasında "American in Paris" var ki çok tarzım olduğunu söyleyebilirim. Örneğin üzerinde Eiffel Kulesi olan bu t-shirt'ü kesinlikle almalıyım.
T-shirt'ümü puantiyeli bir etek ya da şu iki leggingden biriyle kombinleyebilirim.
Koleksiyonda cici kız hırkaları ve elbiseleri de var.
"Wild Things" de 0-24 ay arası bebekler için birbirinden sevimli tulum, bere, ayakkabı vs. içeriyor. Bu parçalarla inek, zebra, penguen, tavşan ya da zürafa olabilirim.
Kışın da yazın olduğu gibi rengarenk giyinmek isteyen bebekler için çoğunlukla spor parçaların olduğu ve bence daha çok ev içinde rahatça giyilebilecek parçaları "True Colors"da bulabilirsiniz.
Bu etekli taytlar hem çok sevimli hem de dizleri üzerinde gezen minikler uf olmasın diye diz yerleri pofuduk yapılmış.
"1969" ise birbirinden farklı kesimde kot ve onlarla kombinlenebilecek seçenekler içeriyor. Benim tercihim skinny jeans'den yana ama düz kesimli olanlar da çok rahat görünüyor doğrusu.Tabii ki GAP'te her sezon bulabileceğiniz birbirinden sevimli ve rahat body, sweatshirt vb. seçenekler bu sezon da fazlasıyla var.

Alışveriş turuma yarın devam edeceğim...

2 yorum:

  1. Kreasyonunda yine siyah var :) Sana ne kadar yakıştığını söylemiş miydim ??? Görmek için sabırsızlanıyoruuummmm

    YanıtlaSil
  2. Valla bolca var, hepsi de çok güzel :) Ben de sana göstermek için sabırsızlanıyorum!

    YanıtlaSil