20 Eylül 2010

Mozaik pastaya hücuuum!

Az önce aldığımız bilgiye göre Lisya ve Rubi'nin evinde dün geceden hazırlanıp buzluğa atılmış bir mozaik pasta varmış! Bu bilginin üzerine rahat durulur mu? Tabii ki durulmaz, mozaik pastaya hücuuum!!!Her lokmanın üzerine birazcık süt...Sonra da Lisya'ya kocaman bir "eline sağlık" öpücüğü...Rubi evde olmadığından onun öpücüğünü koltuğa bırakmaca...Annemler laflarken kağıt karalamaca...Son olarak bu harika lezzetin tarifini sizlerle paylaşmaca...

Mozaik Pasta (ya da Gato Salam)
250-300 gr. petit beurre bisküvi
60 gr. margarin
3 yumurta
3 çorba kaşığı şeker
5 çorba kaşığı kakao
1 tablet bitter çikolata

Çukur bir kaba bisküviler ufalanır. Margarin ateşte eritilip kakao ve şekerle karıştırılır. Biraz soğuduktan sonra çırpılmış yumurtalar ilave edilir. Karışım bisküvilerin üzerine dökülür. İyice karıştırıldıktan sonra alüminyum folyo ya da streç filme sarılarak salam şekli verilir. (Ya da bir kalıp yardımıyla üçgen şekli verilebilir.) 4 saat kadar buzlukta bekletilip kağıdı çıkardıktan sonra dilimlenerek soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun! :)

PS: Tarif eski bir Sefarad yemekleri kitabından alınmış ama ustalarımızın kendi ağız tadına göre değiştirilmiş. Şahsen ben çok beğendim.
PS2: Lisya bu tatlının yumurtasız olarak yapılan tarifi öğrenip benim için yapacak. Çiğ yumurta yemeyeyim diye... Ne kadar tatlı... :)

3 yorum:

  1. Off be Elos, canımı istettin valla, annen senin icin yaparsa haber ver emi :P

    YanıtlaSil
  2. Tatlım bu yağlı ve çiğ yumurtalı bir tatlı olduğundan sıkça yemiyoruz ancak böyle özel durumlar yaratıp bir miktar tadıyoruz ikimiz de... Ama ne yalan söyleyeyim yapmak da istiyorum. Kalabalık olduğumuz bir gün yaparım, yeriz. :))

    YanıtlaSil