11 Ekim 2010

Ela önce mutfakta, sonra TV başında

Bugün uzun zaman sonra hava gerçekten güzeldi. Pencereden sızan güneş içimizi ısıtıyordu. Annem parka gitmek isteyip istemediğimi sorunca hemen neşeyle "Evet!" dedim. Park seanslarını eskisi gibi öğleden önceye çektik. Böylece güneşin en tatlı olduğu saatlerde parka gidip bol bol D Vitamini depolayabiliyorum.

Parktan sonra yürüyerek markete gidip birkaç parça ihtiyacımızı alıp eve döndük. Biraz yokuş tırmandığım için yorulmuşum. Yemeğimi yedikten sonra hemen uyudum. Öğle uykusu uyumalı baya olmuş, iyi geldi. En çok annem seviniyor bu işe. Sabah 7'den akşam 9:30'a kadar beni oyalamak yorucu oluyormuş...

Uyanınca annem "Beraber kek yapalım mı?" diye sordu. Başımı sallayarak "Vuuuuvvv!" dedim. Bu mikser sesi taklidimdi. Babamın favorisi olan havuçlu kek tarifini önümüze alıp malzemeleri hazırlamaya başladık. Annem karışımı çırparken ben armudumu yedim. Hamuru fırına attıktan sonra annemle legolardan ev yaptık. Havuçlu kekin kokusu evi doldurunca pişip pişmediğini kürdanla kontrol edip keki fırından çıkardık. Tüm pencereleri açmamıza rağmen koku o kadar baskındı ki annemin başı ağrımaya başladı.

Saatler 18:10'u gösterdiğinde Yumurcak TV'de Caillou başladı. Annemin hasta olduğu günlerde Caillou ile tanışmıştım. Çizgi filmde 4 yaşında bir çocuğun maceralarını izliyorum. Bir de Rosie adlı kız kardeşi var, o yaşça bana daha yakın olduğundan kendimi seyrediyor gibi oluyorum. :) Annem de Caillou'nun annesini çok cool buluyor. Gerçi Caillou da Rosie de aşırı düzgün çocuklar, anneleri de gün içinde "sakince kitap okumak" gibi aktivitelere zaman ayırabiliyor.

Caillou'nun yayınladığı saat annemin akşam yemeğimizi hazırlama vaktine denk geldiğinden sürekli bacaklarına yapışıp ağlamamdansa TV seyretmem ikimiz için de daha iyi oluyor. Gerçi arada kalkıp yanına gidiyorum, bazen gelip benimle TV seyretsin istiyorum ama işi olduğunu söylüyor. Uzun lafın kısası artık ben de Cailloucular kervanına katılmış bulunmaktayım.

Ve işte herkesin çok beğenip anneme sipariş ettiği havuçlu kekin bugüne kadar kimseyle paylaşmadığı gizli tarifi:

Havuçlu Kek
0,75 su bardağı zeytinyağ
1,5 su bardağı toz şeker
4 yumurta
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya
2+1/4 su bardağı un
İstediğiniz kadar ceviz (büyük parçalar halinde bölünmüş)
3 su bardağı rendelenmiş havuç

Şeker ve yağı karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyip tekrar karıştırın. Kalan malzemeleri sırayla ekleyip her malzemeden sonra karıştırmaya devam edin. Sıra havuçlara gelene kadar yoğun bir hamur elde etmiş olacaksınız, panik yok! Havuçları da ekledikten sonra hamuru yağlanmış kek kalıbına döküp önceden 180C ısıtılmış fırında 35-40 dk. pişirin. Afiyet olsun! :)

2 yorum:

  1. tarif verip başından atmaya çalışıyor olmasın bu hınzır annen bizi, söyle ona yemezler :P

    YanıtlaSil
  2. hiç sanmıyorum çünkü bu partinin bir bölümü DMC'ye gitti ama sen yiyemedin galiba? :)))

    YanıtlaSil