08 Kasım 2010

Legoya başlangıç

"Allah Lego'yu icat edenden razı olsun!" - Gaye Sümer

Legoları ilk elime aldığımda yaklaşık 1,5 yaşındaydım. Aldıktan sonra hepimiz gördük ki; geç bile kalmışım. 1 yaş civarında da legolarla oynamaya başlayabilirmişim. Zaten bu aylarda
bebeklerden beklenen sadece takıp çıkarmak, o kadar...

Legoyla tanışmak için ilk önce bir başlangıç seti almak gerekiyor. Bizimkiler bana başlangıç seti olarak LEGO® DUPLO® Basic Bricks Deluxe almıştı. Kodu: 6176.
Alternatif olarak şu setler de alınabilir:

- LEGO® DUPLO® Brick Box. Kodu: 5416. Bu sette bloklara ek olarak kedi, çiçek ve pencere var.
- LEGO® DUPLO® Large Brick Box. Kodu: 5506. Bu sette bloklara ek olarak kedi, çiçek, pencere, minifigür ve araba var.
- LEGO® DUPLO® Deluxe Brick Box. Kodu: 5507. Bu set 5506'nın daha kapsamlısı. Bloklara ek olarak plate, kedi, çiçekler, pencereler, minifigürler ve araba var.
Legoları elime aldığım anda çok sevdim. Başlangıçta sadece tak-çıkar yapıyordum ve bizimkilerden ev, ağaç, çiçek vs. yapmasını istiyordum. En büyük zevkim de bu yapılanları bozmak ve lego kutusunu havaya kaldırıp içindekileri yere dökmekti.

Sonra halam bana Unico'nun Hello Kitty'li setini aldı. Parçaları Lego markasıyla uyumlu. Ayrıca içinden bir Hello Kitty minifigürü, iki küçük plate ve ev yapmaya daha uygun parçalar çıktı. Böylece oyunlarım da gelişti.
Son zamanlarda bizimkilerin nasıl ev yaptığını izleye izleye kendim de ufaktan eve benzer şekiller çıkarmaya başladım. Aslında bunun için daha çok erken, bu yüzden çok fazla havaya girmiyorum. 2 yaş civarında benim ev zannettiğim ama kimsenin eve benzetemeyeceği şeyler yapabileceğim söyleniyordu. Sanırım Lego işini erken kıvırdım.

O halde oyun kurabilmem için mevcut setlerimi zenginleştirmenin zamanı geldi. Bunun için aşağıdakilere göz koydum:

- Family House. Kodu: 5639. Legoyla evcilik işte böyle olur! Her şeyi düşünmüşler. Çok hoş değil mi? Pusette bebek bile var...
- Big Farm. Kodu: 5649. Bu set ile kendi çiftliğimi kurup ineklerimi, koyunlarımı besleyebilirim.
- Supermarket. Kodu: 5604. Bu set çiftlik kadar komplike değil, baktım da tam benlik gibime geldi.
- My First Plane. Kodu: 5592. Bu uçağı da çok sevdim. İki minifigürle birlikte geliyor.Legoları anlatmamın amacı biraz benden ve nelerden hoşlandığımdan bahsetmek, biraz da benim yaşlarımda bir miniğe hediye almak isteyenlere yardımcı olmak. Umarım siz de Lego dünyasını sevmişsinizdir...

Bu arada fiyatlar Amerika'da kesinlikle çok daha uygun. Yakın zamanda giden olursa bana haber verin... ;)

3 yorum:

  1. Fransa ve Almanya'dan sipariş alabiliyoruz şu anda :)

    YanıtlaSil
  2. Sagol sekerim. Ben Fransa ve Hollanda kontrolü yapmıştım. Burada ve Avrupa'da fiyatlar paralel ama US'de ciddi ucuz. Bu arada senden beklediğimiz baska siparişler var. Ve onlar daha elzem ;)

    YanıtlaSil