03 Aralık 2010

Ela Süper Dolmabahçe Sarayı'ndan bildiriyor

Aralık gelmesine rağmen hava hala yaz gibi. Pazar günü kışın geleceğinin haberini aldığımız için bugünü de dışarıda değerlendirelim dedik. Dünkü Topkapı Sarayı ve müze gezisinden çok memnun kalmıştım. Dedem bizi bugün de Dolmabahçe Sarayı'na götürdü.

Girişte hiç kıpırdamadan nöbet tutan asker abi beni çok şaşırttı. "Nasıl oluyor da hareketsizliğe dayanabiliyor?" diye düşünmeden edemedim.
Has Bahçe'deki renk cümbüşü büyüleyiciydi. Ağaçlara ve çiçeklere çok güzel bakıldığı belliydi.
Sarayın mimarisinde Avrupa'daki birçok tarzdan esinlenilmiş. Fotoğrafta görünen dış süslemeler Barok, Rokoko ve Ampir motiflerinden meydana gelmiş. İçini gezemedim ama annemin dediğine göre oldukça etkileyiciymiş.
Sarayda küçük çaplı bir hayvanat bahçesi vardı. Orada çok güzel zaman geçirdim. Önce tavuskuşlarının peşinden koştum.
Sonra tavuk ve horozlara yem verdim.
Etrafta onlarca kedi vardı. Tabii ki onları sevmeyi de ihmal etmedim.
Sıra halinde yürüyen askerleri seyrettim.
Gözüme ilişen çakıl taşı yığınına daldım. Dakikalarca taş taşıdım, kuyu kazdım. En sonunda göldeki ördeklere ekmek atarken uykum geldi. Biraz kestirip enerji toplamak istedim. Annem o sırada sarayı gezmiş. Dolmabahçe Sarayı'nda rehberli turlar mevcut. Bireysel gezi olmadığı için belirli saatlerde toplu halde Türkçe ya da İngilizce turlara katılabiliyorsunuz. Fakat saray bebek ve küçük çocuklarla gezmek için pek uygun değil. Ufaklıkla gezmek istiyorsanız yanınızda refakatçi ile gelmenizde ve onları dışarıda bırakmanızda fayda var. Ya da benim gibi sadece bahçede hayvanlarla oynamak ve açık havada vakit geçirmek için gelebilirsiniz.

Bir sonraki istikameti Pera Müzesi olarak belirledik. Önümüzdeki hafta havanın güzel olduğu bir gün Taksim'den başlayıp Beyoğlu'na, oradan Cihangir'e uzanan bir tur düşünüyorum. Beni izlemeye devam edin! :)

2 yorum:

  1. beyoglu cihangur turunuza ben de gelebilir miyim :p ama haftaya bana uymuyo maalesef. Neyse siz gidebilirseniz gidin yoksa sonraki hafta beraber gideriz :)

    YanıtlaSil
  2. hava güzel olacak diye bu programı çarşamba için düşünmüştük. uydurabilirsen çok seviniriz. olmazsa da sonra yine birlikte gideriz. ben evde oturursam ayıp biliyorsun :)

    YanıtlaSil