12 Mart 2010

Doğum günüm için hazırım

Bugün babaannemle buluşup doğum günümde giyeceğim elbisemi ve ayakkabımı aldık. Çok önceden söylemişti; "Elacığım ilk doğum günü elbisen benden. Birlikte Baby Concitta'ya gidip seçeriz." diye. Büyük güne bir hafta kala koşa koşa gidip elbisemi aldık. Elbisemle uyumlu olacak siyah rugan ve altı sert olmayan ayakkabıyı da City's de bulduk.

Babaannemin elinde bir de Zara poşeti vardı. "Sana borcum vardı babaanneciğim, unuttun mu?" diye sordu. Gerçekten unutmuşum. Diş buğdayımın içindeki altın babaanneme çıktığı için beni donatacaktı. İşte sezonun en yeni, taptaze parçaları... Hepsi de benimmmmm! :)Rengarenk, cıvıl cıvıl! Hava ısınsa da giysem diye sabırsızlanıyorum. Teşekkürler babaanneciğim.. :)

10 Mart 2010

Bloglar alemindeyim

Geçtiğimiz cumartesi Kostandof Şatosu'nda Ayça ve Burcu'yla beraber olduğumu yazmıştım. İkisi de blog'larında bana yer vererek benimle çok güzel vakit geçirdiklerini not düşmüşler. :) Biraz evi dağıttım ama ben de güzel vakit geçirdim ne yalan söyleyeyim... :) Yalnız kızkıza bir fotoğraf bile çekilememişiz, sonradan fark ettim. Ben uyuduktan sonra Türk kahvesi eşliğinde muhabbet edilmiş. Bir sonraki buluşmamızda önce birlikte sohbet-muhabbet sonra uyku, tamam mı?

Ayça'nın yazısı burada, Burcu'nunki ise burada.

08 Mart 2010

Gökyüzü ne renk anne?

Bugün hava yağmurlu olmaktan öte kasvetli ve soğuktu. Öğleden sonra gökyüzünün kahverengi olduğunu görünce gözlerime inanamadım. Çok iç karartıcı bir havaydı. Ve tabii ki evdeydik. Dayım ders çıkışı bize geldi. Ne güzel, benimle oynayacak biri daha!

Dayımla internette sörf yaptım.Sörften sıkılınca kendimi sanata verdim.Havanın yağmurlu olmasından esinlenerek gökyüzünden düşen yağmur damlalarını resmetmeye çalıştım.Şaheserlerimi hangi galeride sergilesem acaba?

07 Mart 2010

Kostandof şatosu ve Ortaköy'de kahvaltı

Cumartesi hava tekrar soğudu. Yağmur, hatta kar yağdı. Öğlen evden çıktık. Ayça ve Plamen'in yeni taşındıkları eve ulaşmamız 1,5 saatimizi aldı. Kostandof Şatosu'nun ilk ziyaretçileri bizlermişiz. Bu hemen Plamen tarafından fotoğraf çekilmek suretiyle belgelendi.Yeni uyandığım için biraz mahmurdum ama yoğurdumu yiyince kendime geldim.Kostandoflar birkaç hafta sonra Madrid büyükşehir belediyesinin verdiği yetki ile karı-koca ilan edilecekler. Bizimkiler de bu mutlu günlerinde onları yalnız bırakmayacak. Bu organizasyon için bütün öğleden sonra uçak ve otel araştırdılar. Ben de o sırada evi gezdim, her yeri dağıttım; annem benimle ilgilenmekten başka birşey yapamadı.Acıkınca pizza söyledik. Yemeye başlamadan önce herkes adına dua edip şükrettim.Sonra da pizzaları bir güzel mideye indirdim.Akşama doğru Burcu ve Onur geldi. Onlarla henüz tanışmamıştım ama Burcu beni çok iyi tanıyor. Kendisi blog'umun en iyi takipçilerinden biri. Ben de onu çok sevdim. :) Hem Ayça'da hem Burcu'da profesyonel fotoğraf makinası olunca bol bol fotoğrafımı çektiler. Doğrusu günümde değildim, pek fazla poz vermedim ama yine de güzel kareler yakalamışlar.Pazar sabahı ise Edna ve Karolinle kahvaltı için sözleşmiştik. Bir türlü herkese uyan bir tarih bulamadığımız için çok istememize rağmen uzun zamandır görüşemiyorduk. Sonunda şeytanın bacağını kırdık. Ortaköy'deki The House Cafe'den içeri girerken gözlerim kapanıyordu. Babam biraz gezdirince uyuyakaldım. Bizimkiler de rahatça kahvaltı ettiler. Ben uyandıktan kısa bir süre sonra Vanessa uyudu. Böylece aynı anda iki bebekle uğraşmak zorunda kalmadılar.

Edna Vanessa'yla bana Mothercare'den çok şık birer önlük almış. Artık atta çantamda bunu taşıyacağım.Karolin ve Edna annemin İstanbul'daki ilk arkadaşları. 7 sene önce İstanbul'a taşındığında aynı yerde çalışıyorlarmış. Sonra hepsi oradan ayrılmış ama hiç kopmamışlar. Daha çok görüşmek isteseler de pek ayarlayamıyorlar, arada böyle denk düştüğü oluyor. Olsun, yine de birbirlerini çok seviyorlar. Gruba iki kız daha eklendi, Vanessa ve ben :) Babalar da gayet iyi anlaşıyorlar.Kahvaltıdan sonra her zamanki gibi "En yakın zamanda görüşelim." diyerek ayrıldık. Hafta içi Vanessa ile Mohini'ye gitmek üzere sözleştik. İnşallah yağmur yağmaz.