19 Ocak 2011

Biraz da astroloji

Bir süre önce karşıma çıkan bir siteye bilgilerimi girerek doğum haritamı çıkartmıştım. Blog'umda yer verene kadar biraz zaman geçti ama olsun. Bakın yıldızlar benim hakkımda neler fısıldıyor?

Öncelikle doğum tarihim olan 20 Mart birçok yerde balık burcu olarak geçse de koç burcuna dahil edenler de var. Baktığım siteye göre de doğduğum gün güneş koç burcunda. Görüyor musunuz nasıl arada kaldığımı? Ben şimdi soranlara ne diyeceğim??

Güneş koç burcunda olduğu için karakter özelliklerim de şöyle: Koç burçları etkileyici, cesur, orijinal, bağımsız ve sabırsız olabilirler. Koç burçlarının enerjileri yine kendilerine yönlendirilmiş durumda ve böylelikle istediklerine erişebilecekler. Hiç fena değil... Balıktan iyidir! :)

Ay oğlak burcunda: Duygular çok derinlerdedir. Soğuk ve donuk görünüşlüdür. İnsanlarla daima mesafeli, ölçülü ve ciddidir. Kimse ile çok samimi olma sınırına gelmek istemez. Sorumluluk almak ister. Böylece kendine güven duyar. Kendi amaçları uğruna pek çok kişiyi feda edebilir. Acımasız davranabilir. İnsanların incinebileceklerini dikkate almaz. Başkaları üstünde baskı kurarlar. Katı bir önder olur, ama kesin başarılıdır. Kimseye güvenmezler. İşte bu çok ilginç çünkü bunlar benden çok annemi anlatıyor. Hemen annemin doğum haritasına baktık. Bingo! Onda da ay oğlak burcunda. Bakalım büyüdükçe böyle mi olacağım yoksa şimdiki gibi şirinlik muskası olarak mı kalacağım?

Merkür balık burcunda: Çalışma isteğiniz/tutkunuz yok; sabır, güç, sorumluluk gerektiren işlerden de kaçabiliyorsunuz. Sizden mühendis veya tekniker yerine iyi bir şair, müzisyen olur. Ders çalışmak, kitap kurcalamak size göre olmayabilir fakat bir konuya cidden ilgi duyuyorsanız bilgiyi adeta sünger gibi emebilirsiniz. Çevrenize karşı oldukça duyarlısınız hatta bu konuda dikkatli olmalı, bulunduğunuz çevreleri iyi seçmelisiniz. Resim, müzik, tiyatro veya edebiyat gibi konulara yatkın ve ilgili olabilirsiniz. Hayal gücünüz oldukça kuvvetli olabilir çünkü soyut düşünebiliyorsunuz. Gerçekleri çok ciddiye almıyorsunuz ve mantığınız yerine içgüdülerinizi takip etmeyi tercih edebiliyorsunuz. İçgüdüleriniz oldukça kuvvetli ve size söylemeseler bile başkalarının ne hissettiğini çok net sezebiliyorsunuz. Sezgileriniz o kadar kuvvetli ki bir olay ya da kişi hakkında bilgi sahibi olmasanız bile geliştirdiğiniz fikirler ve yorumlar çoğu zaman doğru çıkıyor. Zihninizi olumlu bir biçimde meşgul etmeye odaklanmalısınız çünkü ne zaman hayallere dalacağınız hiç belli olmuyor. Burada yazanlar çok tanıdık. Balık burcu olduğumu düşündüğüm için bu özellikleri biliyordum. Çalışma isteğim olmaması, hatta tembel olmam ilginç çünkü şu an çok gayretli ve her işini kendi halleden bir yapım var...

Venüs koç burcunda: İstediğinizi elde eden bir yapıya sahipsiniz. Fakat problem istediğinizi elde ettiğiniz zaman çok çabuk sıkılabilirsiniz. Sizin için kovalamanın, takibin heyecanı ele geçirmekten daha önemli. Her zaman fethedilecek yeni yerler ve hedefler var ve siz bunların peşinden gidersiniz. İlişkilerinizde sizi domine edecek ve kendi isteklerini sizin istekleriniz yerine gerçekleştirmeyi tercih edecek partnerleri tercih edebilirsiniz. Houston, we have a problem here! Beni domine etmek mi? Annemde de venüs koç burcundaymış ama hiiiç böyle biri değildir, inşallah ben de olmam.

Mars balık burcunda: Zirvede olmak, en iyisi olmak veya bir numara olmak sizin için çok bir şey ifade etmiyor, siz daha çok yardımcı rolleri oynamaktan hoşlanıyorsunuz. Kendiniz için gerçekçi ve kesin hedefler koymakta oldukça zorlanabilirsiniz. Hayattan ne istediğinizi pek bilmiyorsunuz fakat içten içe aslında bir manevi amaç bulmanız gerektiğinin de farkındasınız. Off şu balık yine çıktı karşıma! Hayal kurmak yerine harekete geç Ela!

Saturn başak burcunda: Çalışmak, hizmet etmek için var olmuştur. Çok kuruntulu, endişeli, kuşkuludur. Titiz ve planlıdır. Sağlık, temizlik işlerine çok önem verir. İlim öğrenmeğe önem verir. Aynı zamanda iyi bir eleştirmen olur. Parayı dikkatli kullanır. Bir kenarda parası olması ona güven verir. Herkesle hemen arkadaş olmaz. Ciddiyete ve mesafeli olmaya dikkat eder. Hoppalaa! Hani Merkür balıkta olduğu için tembeldim?

Bu doğum haritası ne garip bir şeymiş. Her şey çorba oldu! Gezegenlerin evlerdeki ve birbirleriyle olan konumları da işin içine girince iyice karıştı durum. Fazla takılmamak lazım diyor ama yine de gökyüzü benim için ne fısıldıyor diye merak ediyorsanız http://dogumharitasi.astroloji.org sitesine doğum günü ve saatinizle ilgili bilgileri girerek doğum haritanızı çıkartabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder