31 Ocak 2011

Diş buğdayı kurabiyelerim

Diş buğdayı yapalı bir yıldan fazla olmuş. Ne güzel bir gündü... Kurabiyelerin tarifini isteyen Lisya sayesinde nostalji yaptım. Ben ve arkadaşlarım nasıl da minikmişiz, değil mi?

Diş Buğdayı Kurabiyesi
1 yumurta (oda sıcaklığında)
250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
250 gr mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Süslemek için şeker hamuru

Yumurta, tereyağ, vanilya ve kabartma tozunu yoğurun. Üzerine pudra şekeri, mısır nişastası, ve elenmiş unu ekleyin. Hamur yapışmaz bir hale gelene kadar yoğurun, gerekirse un ekleyin. Vaktiniz varsa 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Daha sonra merdaneyle açın ve kalıp yardımıyla kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepside önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında pembeleşene kadar (Yaklaşık 15 dk.) pişirin. Soğuduktan sonra şeker hamuru ile kaplayın. Afiyet olsun. :)

1 yorum: