12 Ocak 2011

Hangi oto koltuğu?

Japonya'dan Ece Bilmez sormuş: "Elacığım oto koltuğu alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verir misin?" :) Bizimkiler oto koltuğunu 9 aylık olduğumda aldılar. Daha doğrusu almak zorunda kaldılar çünkü Mac Laren travel system'ın ana kucağı şeklindeki oto koltuğunda daha fazla oturamaz hale gelmiştim. Çukurda ve alçaktaydım, başımın iki yanı kapalıydı. Sağa-sola dönüp etrafı seyredemediğim için sürekli kalkmaya çalıştığımdan yolculuklar çığlık çığlığa geçmeye başlamıştı. Sonuçta Britax Römer'in Duo Plus modelini almıştık, ben de burada anlatmıştım.

Bizimkilerin dikkat ettiği birkaç majör özellik vardı:
- Avrupa standartlarına uygun olması (Etikette ECE R44/04 yazmalı)
- Araca (dolayısıyla da aracın şasesine) isofix ile bağlanıyor olması (Emniyet kemeri ile bağlanmasına ek olarak)
- Güçlü bir boyun/baş desteği sağlaması
- 5 noktadan sarıp merkezi kontrol sağlayan emniyet kemeri bulunması

Tüm bu özelliklere sahip olduğu için Duo Plus'ta karar kıldık. Deneme amacıyla koltuğa oturduğumda rahat edince de daha fazla düşünmedik. Bir aksilik olmazsa 4 yaşına ya da 18 kg olana kadar bu koltuğu kullanacağım.

Tabii ki piyasada birçok marka ve model oto koltuğu var. Araca sadece emniyet kemeriyle bağlananlar, hem isofixle hem de destek ayağıyla bağlananlar, öne değil de arka koltuğa bakar biçimde monte edilenler vs. Bizimkilere sorarsanız koltuğun yukarıdaki özelliklere sahip olması yeterli. Geriye bütçeye göre alternatifler arasından seçim yapmak kalıyor. Yukarıdaki standartları sağladığı sürece Bebe Comfort, Maxi Cosi, Kraft ya da Chicco da tercih edilebilir. Bu markaları kullanan arkadaşlarım da memnunlar.

Bir de güzel haber; şu an Joker'de Römer'e özel %20 indirim var.

Herkese güvenli yolculuklar... :)

2 yorum:

  1. elacım teşekkür ederim.burada japonların farklı markaları arasında, bahsettiğin özellikleri sağlayanlarına dikkat ederek seçim yapacağız.benim pierre cardin travel setim var. ana kucağı 12kg 'a kadar kullanılabiliyor.kısa bir süre sonra ihtiyacımı görmeyecek. annem ile araştırmaya başladık.bu arada ben ece bilmez. önder annemin kızlık soyadı :))

    YanıtlaSil