18 Ocak 2011

Kış güneşi

Kahvaltıdan sonra parıldayan güneşin cazibesine kapılıp parka gittik. Güneş güzel ama hava soğuktu. Annemle oynayıp etraftaki kedi ve köpeklerle konuştuk. Güneşin altında sere serpe yatıyorlardı. İçlerinden biri büyük bir cesaret göstererek karga peşine düştü ve ağacın en üst dallarına kadar tırmandı. Kargalar çok haşin yaratıklar, "Diddat et miyav!" dedim. Kafasına yiyeceği ilk gaga ile kendini yerde bulacaktı çünkü.Tahtırevallinin demirine dokunduğumda çok soğuk olduğunu gördüm. "Çod soğuk! Hemen ev anne!" dedim. Annem de "Peki, gitmek istiyorsan gideriz." dedi ve sıcacık evimize döndük.

Annem çorbamı hazırlarken dün Sinan'ın verdiği Adım Adım Eğitim Seti'nin 22.ay kitapçığına göz attım. 22. ayın konusu ev dışındaki dünyaya ayrılmış. Tam bana göre bir konu! :) Resmen kendimi buldum. Bu interaktif kitapçıklar 9 aylıktan 4 yaşına kadar bebeğin gelişim süreçlerine uygun olarak hazırlanıp çeşitli aktiviteler, etkinlikler, şarkılar, hikaye kitapları vb. ile birlikte her ay abonelere gönderiliyormuş. Anne-babanın bebekle kaliteli zaman geçirmesine yardımcı olmayı hedefleyen seti çok faydalı buldum. Siz de buradan ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Çorbamın hazır olduğunu duyunca hemen mama sandalyeme koştum. Çorbayı ne kadar çok sevdiğimi anlatamam. Çorba olan her öğünde 3 kase içmezsem rahat etmiyorum. Annem bugün sebzeli kırmızı mercimek çorbası yaptı. Çok egzantrik bir tarif olduğunu söyleyemeyeceğim (hatta tamamen atmasyon) ama "Ela ne yiyor?" diye soran çok oluyor. Onlara da bir nebze cevap vermiş olurum. Benden daha çok yemek tarifi beklediğinizi biliyorum. Tarifleri sıklaştıracağım, söz... Yapımı çok kolay olan bu çorba soğuk kış günlerinde hepinize iyi gelecek!

Sebzeli Kırmızı Mercimek Çorbası
4 çorba kaşığı kırmızı mercimek
1 orta boy patates
1 büyük havuç
1 küçük yer elması
1 diş sarımsak
Azıcık soğan
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
karabiber

Mercimekleri yıkayıp sebzeleri soyup tencereye koyun. Üzerine bir parmak çıkacak kadar su ekleyin. Kaynadıktan sonra ocağı kısıp havuçlar yumuşayana kadar pişirin. (Su kaybı çok olmuşsa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz. Ben hafif sulu seviyorum.) Karabiber ve zeytinyağı ekledikten sonra el blender'ı ile karıştırıp sebzeleri öğütün. Afiyet olsun! :)

PS: Yemeklerim hala tuzsuz. Sebzelerin içindeki tuz bana yeterli geliyor.

2 yorum:

  1. ben bu çorbaya evde varsa kabak, brokoli, ıspanak ve kereviz yaprağı da koyuyorum, bence çok yakışıyo, tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil