Akşama doğru annem mutfağa girerek çok seveceğimi düşündüğü bir yemek yaptı. Gerçekten de sevdim. Sahrap Soysal'ın "Anne Ben Acıktım" adlı kitabından...
İkizlerin içli köfte kroketi
500 gr. kıyma
2 çay bardağı ince bulgur
1/2 çay bardağı irmik
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
1 adet yumurta
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı ucuyla tuz, kimyon, karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
Sos için
4 yemek kaşığı domates püresi
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru nane ya da kuru fesleğen
İstenirse, 1 çay bardağı ceviz içi
Bulguru ve irmiği 1 su bardağı ılık suyla ıslatarak 10 dk. kadar kabarmasını bekleyin. Üzerine kıyma, soğan, salça, ceviz ve tuzla beraber diğer baharatları da ilave edip 4-5 dk. yoğurun. Üzerini kapatıp 10 dk. buzdolabında bekletin. Bu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde iyice sıkarak yuvarlayıp uzun mekik şekli verin. İsterseniz sıvı yağda kızartın ya da bol kaynar suda haşlayın. (Kızartma tercih etmediğimiz için haşladık.)
Sos malzemelerini 4-5 dk. pişirin. Ceviz içini karıştırın. Köftelerle birlikte sunun. (Sosa ceviz koymadık.)
Afiyet olsun! :)
* Ben süper kahraman olucam, topu kurtarıcam!
sen topları kurtarırken ben seni yesem nasıl olur :)))))
YanıtlaSil