04 Kasım 2009

Beslenmemi çeşitlendirmek lazım

Artık çorbalarla, sebze ve meyvelerle tanıştığıma göre mamalarımı biraz daha zenginleştirmenin vakti geldi. İşte size birkaç tarif. Her gün yeni birini azar azar tadabilirim. Beğenmezsem 2-3 gün ara verip tekrar deneyebilirim.

YOĞURT ÇORBASI
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı haşlanmış patates
1 çay kaşığı zeytinyağı
50 ml su

Hazırlanışı:
Bir tencereye yoğurdu, haşlanmış pirinci, patates ve suyu koyup pişirin. Piştikten sonra zeytinyağını ilave edin.

TARHANA ÇORBASI
1 çorba kaşığı ev yapımı acısız tarhana
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Et suyu ve su

Hazırlanışı:
Anneannemin İzmir’den getirdiği 1 çorba kaşığı acısız tarhanayı 1 çay bardağı suda 10 dk. bekletin. Üzerine 130 ml su ve annemin hazırlayıp buzluğa attığı et suyu küplerinden bir tane ilave ederek pişirin. Zamanla et suyunu artırıp suyu azaltabilirsiniz.

DOMATES ÇORBASI
Hacer Teyzemin kış için yaptığı domateslerden 3 çorba kaşığı
80 ml su
1 çay kaşığı zeytinyağı
Et suyu

Hazırlanışı:
Domates ve yağı ağır ateşte pişirdikten sonra su ve et suyunu ilave ederek kaynatın.

MERCİMEK ÇORBASI
1 çorba kaşığı mercimek
2 çorba kaşığı havuç
2 çorba kaşığı patates
Et suyu

Hazırlanışı:
Mercimek, patates ve havucu haşlayıp tel süzgeçten geçirin. Et suyu küpü ekleyip karıştırın.

BULGURLU SEBZE ÇORBASI (2 öğünlük)
Hacer Teyzemin kış için yaptığı domateslerden 2 çorba kaşığı
1/2 patates
1/2 kabak
2 çorba kaşığı bulgur
1 çay kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:
Bulguru, kabağı, patatesi haşlandıktan sonra domatesi ekleyip (o zaten haşlamış) tel süzgeçten geçirin. 1 çay kaşığı zeytinyağı ilave edin.

ISPANAK YEMEĞİ (2 öğünlük)
3-4 dal ıspanak
Hacer Teyzemin kış için yaptığı domateslerden 2 çorba kaşığı
1 orta boy kabak
Aptamil Sütlü Pirinçli

Hazırlanışı:
Ispanağı ve kabağı haşladıktan sonra domatesi ekleyip (o zaten haşlamış) tel süzgeçten geçirin. Aptamil Sütlü Pirinçli’yi kutu üzerinde yazdığı gibi hazırlayın. Sebze karışımına ilave edin.

BALKABAKLI MUHALLEBİ
2 çorba kaşığı haşlanmış balkabağı
100 ml balkabağının haşlama suyu
2 çorba kaşığı Aptamil Sütlü Pirinçli

Hazırlanışı:
Haşlanmış balkabağını 100 ml haşlama suyu ile birlikte ezerek karıştırın. 2 çorba kaşığı Aptamil Sütlü Pirinçli mamadan ekleyip tekrar karıştırın.

MEYVELİ MUHALLEBİ
Sütlü muhallebim
4 çorba kaşığı üzüm suyu ya da ezilmiş yarım muz ya da cam rendede rendelenmiş 2 kayısı ya da cam rendede rendelenmiş 1 küçük şeftali

Hazırlanışı:
Her zamanki gibi muhallebimi hazırladıktan sonra içine yukarıdaki meyvelerden birini ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder