08 Şubat 2010

Lüle paslaşması

Annemi hamilelik süresince hiç üzmedim. Bir kere bile midesi bulanmadı. Aşırı terlemeler, sıcak basmaları olmadı. Onu irileştirmedim; arkadan bakıldığında incecikti, sadece önünde bir basketbol topu taşır gibiydi. Dolayısıyla hareketleri de ağırlaşmadı. Bacakları ve bilekleri şişmedi. Cildi de bozulmadı... Karnında kırmızı çizgi bile oluşmadı.

Fakat ne olduysa doğumdan sonra oldu. O çok kıymetli saçları dökülmeye başladı. Banyoda 2 avuç, banyo sonrası tararken 3 avuç, gün içinde binlerce tel derken kafasındaki saç miktarı azaldıkça annem çok mutsuz oldu. Yaklaşık 9 aylık olduğumda dökülme durdu. Yeni saçlar çıkmaya başladı. Şimdi bir sürü isyankar kısa saç teli var, saçı hiçbir şekilde şekle girmiyor. Bir de hamileyken beyazlar fışkırınca organik boya yaptırmak zorunda kalmış. Bu yüzden saçının orijinal rengi de kaybolmuş. Kuaförler rengini tutturamıyorlar bir türlü. Kısaca saç konusundaki mutsuzluğu devam ediyor.

Rengi ve miktarı mahvoldu, peki sorunlar bitti mi? Tabii ki hayır! Artık lüleleri de yok! Peki lüleler nereye gitti? İşte cevabı:Henüz çok başlangıç aşamasında ama olsun. Bir de yukarıdan aşağıya değil de, sağdan sola lüle oluyor saçım. Herhalde uzadıkça aşağı sarkar diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder